USV a devenit partener în cadrul proiectului InterPriSE (Intercultural Primary SchoolEducation) – 2014-2-EL02-KA105-001013, parte a programului ERASMUS+, acţiunea KA1 Mobility of young people and youth workers, aflată sub coordonarea organizaţiei Interactive Media Knowledge Transfer – InterMedi@KT din Grecia.
În urma selecției candidaților, desfășurată în 9 octombrie 2014, doi studenţi ai Facultăţii de Științe ale Educației din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” au primit câte o bursă. E vorba de Dana Gliz şi Adrian Cujba, ambii studenți în anul al II-lea.
Proiectul InterPriSE are o durată de 4 luni şi obiectivul său principal este organizarea unui program de formare ce se va desfășura în Patras, Grecia, în perioada 25 noiembrie – 1 decembrie 2014. Toate cheltuielile din cadrul proiectului primesc finanţare din partea Uniunii Europene.
Grupul-țintă al proiectului este format din 30 de studenți şi masteranzi ai facultăților cu profil pedagogic din Albania, Bulgaria, Georgia, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Polonia, România, Serbia, Spania, Suedia, Turcia, Olanda şi Marea Britanie.
Proiectul a fost conceput pentru a ajuta tinerii educatori care doresc să-și dezvolte cunoștințele bazate pe principiile educației interculturale și de predare în medii multiculturale. Participanții vor învăța astfel metode de predare alternative, vor experimenta tehnici de auto-evaluare și vor descoperi conexiunea de stereotipuri și de prejudecăți asociate cu grupurile social vulnerabile. Prin intermediul activităților cursului de formare, participanții vor explora de asemenena modalități complementare de predare-învățare, ce-i vor ajuta să-şi mărească şansele de a avea acces la piața forței de muncă, prin crearea propriilor soluții inovatoare. Scopul final care urmează a fi atins prin finalizarea programului este ca participanții să fie mai bine informați cu privire la profesia lor, şi să trăiască experiențe interculturale necesare acesteia; să se simtă mai creativi și mai hotărâți pentru a dezvolta un spirit de echipă puternic; și, cel mai important, pentru a putea exploata statutul de cetățeni europeni în încercarea de a construi o educație autentică.
Pentru a afla mai multe detalii despre acest proiect şi noutăţi de la participanţi, la întoarcerea lor în ţară, vă invităm să vizitați site-ul proiectului: http://intermediakt.org/interprise/