Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava acordă o atenție deosebită relației învățământ – mediul economic. În această direcție, facultatea caută să mențină la un nivel cât mai ridicat colaborarea cu firmele din domeniile programelor sale de studii, astfel încât procesul de formare a viitorilor ingineri să fie mereu orientat către cerințele actuale ale pieței muncii. Printre acțiunile organizate se înscriu și întâlnirile dintre cadrele didactice cu reprezentanții companiilor de profil pentru analiza planurilor de învățământ și a conținutului disciplinelor, dar și întâlnirile studenților cu persoane care lucrează în aceste firme. Aceste întâlniri sunt considerate complementare procesului didactic și au un puternic caracter motivațional pentru studenți. Aceștia pot să cunoască mai bine realizările și așteptările firmelor în care se vor angaja, pot vedea că ceea ce li se predă în facultate le va fi util la viitorul loc de muncă.
Din această perspectivă s-a desfășurat și evenimentul OSF Open Day, găzduit de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în ziua de 26 aprilie 2017, prilej cu care echipa OSF a oferit studenților șansa de a afla cum este să lucrezi într-o echipă globală. S-a vorbit despre cultura și valorile companiei, despre domeniile în care compania exceleză și chiar inovează, s-au promovat programele de Internship și Academy, explicându-se principiile de recrutare, tendințele specifice și ce face compania pentru a motiva angajații. S-au dezvăluit cele mai recente tipuri de tehnologii care sunt îmbrățișate la OSF prin prezentări care au evidențiat tendințele recente în Omini-channel, IoT și mobile-first, prezentări conduse de profesioniști experimentați în domeniu.
În continuare, echipa OSF și-a propus să prezinte studenților spațiul de lucru, așa că i-a invitat pe cei din organizația FIRESC (organizația studenților de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor) la sediul OSF din Suceava, unde aceștia au putut vedea colectivul OSF în mediul său de desfășurare și unde au fost împărtășite experiențele de angajat și provocările asociate.
La final, organizatorii și-au exprimat speranța că și următoarele întâlniri vor rămâne la fel de atractive, interactive și utile viitorilor absolvenți ai Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.