Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava a organizat, în perioada 10-11 noiembrie 2022, în format hibrid, cea de-a X-a ediție a conferinței internaționale Student in Bucovina, desfășurată sub egida Ministerului Educației.
La această ediție, au participat fizic peste 100 de studenți, de la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, și 50 de studenți în format online, de la următoarele universități: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Tehnologii Alimentare din Kiev– Ucraina, Universitatea Națională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți – Ucraina, Institutul de Educație și Știință în Tehnologii Alimentare – Ucraina, Institutul de Inginerie Termofizică al Academiei Naționale de Științe – Ucraina, Universitatea din Oradea, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca – Centrul Universitar Baia Mare, Universitatea Sapientia – Miercurea Ciuc, Banca de Gene Suceava.
Evenimentul s-a adresat exclusiv studenţilor, având rolul de a-i ajuta să deprindă interesul şi abilităţile necesare pentru cercetare, începând de la nivelul studiilor de licenţă. Prezenţa studenţilor din alte instituții de învățământ superior româneşti şi din străinătate dovedeşte prestigiul internaţional al conferinţei şi, în acelaşi timp, reprezintă o nouă oportunitate pentru universitatea noastră de a dezvolta proiecte didactice şi de cercetare în parteneriat cu alte centre universitare.