Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va organiza sâmbătă, 6 aprilie 2019, începând cu ora 8:00, în Atriumul și Aula din corpul E, prima ediţie a manifestării științifice studențești pentru crearea de produse alimentare inovative FIA FOOD FEST 2019. Competiţia, care se desfăşoară sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, se adresează tuturor studenţilor înscrişi la programele de studiu de licenţă și masterat.
Concursul are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea de produse alimentare inovative, destinate consumului uman. În competiţie s-au înscris 39 de echipe. Studenţii vor prezenta doar produse care pot fi industrializate.
Cele mai bune produse vor fi premiate de un juriu format din reprezentaţii unor companii din industria alimentară: Alexandrion Group România, S.C. Enzymes & Derivates S.A. Neamţ, S.C. Mărţişorul Com SRL Cacica, S.C. Tudia Lactate S.R.L. Suceava, S. C. Mopan S.A. Suceava, S. C. Killer S.R.L. Horodnic de Jos, S. C. Bermas S. A. Suceava şi Selgros Cash & Carry România.