Câțiva studenți suceveni de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării au fost premiați la recent încheiatul Colocviu National Studențesc „Mihai Eminescu”, ediția a XLIII-a, desfășurat la Iași în perioada 18-20 mai. Este vorba de cea mai importantă manifestare științifică studențească cu profil filologic la care participă studenți și masteranzi, de regulă, de la toate facultățile de litere din România și din Republica Moldova. Lucrările colocviului s-au desfășurat pe cinci secțiuni (Exegeze; Critica criticii/Studii culturale; Stilistică și poetică, lexicografie poetică; Publicistică, însemnări, corespondență; Atelier de traduceri). Tema generală a colocviului din acest an a fost Armonii eminesciene, fiind propuse spre interpretare poeziile Prin nopți tăcute…, Dintre sute de catarge, Auzi prin frunzi uscate.
La secțiunea Stilistică și poetică; lexicografie poetică, studentele Paraschiva Pîţu și Otilia Ungureanu, cu lucrarea Eufonii eminesciene, au obținut premiul al III-lea, avându-l ca profesor coordonator pe Dorel Fînaru. Ele au fost precedate de colegii lor de la facultățile de litere din Cluj și Iași. O mențiune specială a juriului la secțiunea Publicistică, însemnări, corespondență a primit și masterandul Alexandru Bărduţ, cu lucrarea Stilul oral în publicistica polemică (profesori coordonatori Dorel Fînaru și Vasile Ilincan).
Premiile studenților suceveni au fost completate cu un meritoriu premiu al III-lea obținut de studenta Ana-Maria Antonesei, cu traducerea în limba franceză (și interpretarea acestei traduceri) a poeziei lui Mihai Eminescu Auzi prin frunzi uscate / Écoute, dans les feuilles mortes, profesori coordonatori fiind Corina Iftimia, Raluca-Nicoleta Balaţchi și Dorel Fînaru. La Atelierul de traduceri a obținut mențiune specială și studenta Maria Vașchiu, cu traducerea și interpretarea aceleiași poezii în limba engleză (Auzi prin frunzi uscate / You hear through faded leaves), profesori coordonatori Daniela Marţole și Dorel Fînaru.
Sunt succese care vin să confirme alte rezultate excelente din anii precedenți, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din Suceava fiind cotată, ca urmare a performanțelor obținute de studenții săi, drept una dintre cele mai bune facultăți de litere din România.