In data de 23 iunie a avut loc in Aula Magna a Universitatii Ovidius din Constanta conferinta de lansare a conceptului de “bursa de proiecte”. La conferinta au participat Managerul de proiect (Codrin Doru Lungu – MECTS), managerii lideri parteneri ai fiecarui partener implicat in proiect: prof. dr. ing. Alexandru Marin (Universitatea Politehnica Bucuresti), Prof. Univ. dr. Gabriela Prelipcean (Universitatea Stefan cel Mare Suceava), Lector Univ. Dr. Irina Radulescu (Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti), Ing. Laurentiu Sirbu (Universitatea Ovidius Constanta), prof. univ. dr. Mitica Pepi (Universitatea Ovidius Constanta), Carmen Copaci (Novensys) si Monica Musca (Gold Agama Consulting) cat si cadre didactice implicate si studenti implicati in proiect si reprezentanti ai mediului socio-econimic.
In plus, am fost onorati de prezenta Rectorului Universitatii Ovidius, prof. univ. dr. Victor Ciupina si a Rectorului Universitatii Stefan cel Mare Suceava, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur.
Bursa de proiecte îşi propune să dezvolte şi să susţină cultura de tip inovativ – antreprenorial la nivelul universităţilor din România, prin crearea unei platforme online, un loc unde ideile şi propunerile de afaceri ale studenţilor întâlnesc potenţialii finanţatori din mediul economic. “Proiectul este o mare oportunitate pentru studenţii celor patru universităţi implicate întrucât se axează pe două direcţii complementare: partea teoretică – prin predarea unor cursuri privind mecanismele pieţelor bursiere, posibilităţile de promovare a proiectelor ş.a. – şi partea aplicativă – prin posibilitatea de a posta planuri de afaceri direct pe platforma bursei de proiecte”, a declarat managerul proiectului Codrin Doru Lungu (MECTS).
Bursa de proiecte va funcţiona ca o platformă online unde studenţii îşi vor putea posta ideile de afaceri, vor primi feedback şi evaluări din partea mediului economic şi a mediului academic. Mai mult, platforma le oferă studenţilor şansa de a găsi modalităţi de implementare pentru proiectele lor. Portalul online va fi dezvoltat de firma Novensys în conformitate cu cerinţele întocmite de partenerii universitari şi cu necesităţile rezultate din analiză. “Bursa de proiecte va simula condiţiile de pe o piaţă reală în care cererea întâlneşte oferta. Studenţii noştri se vor familiariza cu etapele de bază ale dezvoltării unui plan de afaceri. Cunoştinţele deprinse astfel îi vor ajuta să dezvolte planuri de afaceri cu un mare potenţial. Universitatea Ovidius din Constanţa este onorată să facă parte dintre cele patru universităţi partenere în proiect care se implică activ în pregătirea studenţilor pentru piaţa muncii.”, a declarat Prof. univ. dr. Victor Ciupină, Rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa şi expert educaţie în cadrul echipei de implementare a proiectului.
“Bursa de proiecte” se înscrie pe axa prioritară 1 – “Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi societăţii bazate pe cunoaştere”, în Domeniul major de intervenţie 1.2 – “Calitate în învăţământul superior” şi are o perioadă de implementare de 30 de luni.
Pentru informatii suplimentare:
http://www.bursa-proiecte.ro/stiri/comunicat-de-presa-conferinta-de-lansare-a-conceptului-de-bursa-de-proiecte.aspx
“