Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, va organiza, sâmbătă, 28 martie 2015, începând cu ora 10, în Amfiteatrul E 230, corpul E, a patra ediţie a competiţiei ECOTROPHELIA – faza locală. Competiţia se adresează tuturor studenţilor înscrişi la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat.
Concursul are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător.
Ediţia din 2014 a competiţiei naţionale a fost câştigată de o echipă de la Facultatea de Inginerie Alimentară din Suceava. Câştigătorii din anul 2014 au reprezentat România la faza internaţională desfăşurată la Paris, în Franţa şi au obţinut Medalia de argint.
Faza naţională a competiţiei ECOTROPHELIA ROMÂNIA din anul 2015 se va desfăşura la Universitatea de Ştiinţe Agricole si Medicina Veterinara a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara în luna mai, iar faza internaţională va fi la Milano, Italia, în luna octombrie.