VIneri, 11 septembrie 2015, ora 12.00, în Aula din corpul E al USV va avea loc conferința de lansare a proiectului ,,Inițierea de Grupuri locale de Educație parentală nonformală și transfer multiregional de bune practici pentru promovarea incluziunii sociale a copiilor și tinerilor aflați în situații familiale de risc – GLEP”.
Agenda evenimentului:
- Ora 12:00- Bun venit din partea organizatorilor şi oficialităţilor
- Ora 12:20- Prezentarea Proiectului GLEP, obiective, activităţi, rezultate şi indicatori
- Ora 12:30- Strategia 2020 şi prezentarea potenţialului de dezvoltare al unor politici şi programe regionale
- Ora 12:50- Sesiune întrebări și răspunsuri ⁄ Concluzii și încheierea întâlnirii
Proiectul ,,Inițierea de Grupuri locale de Educație parentală nonformală și transfer multiregional de bune practici pentru promovarea incluziunii sociale a copiilor și tinerilor aflați în situații familiale de risc – GLEP”,este finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 – CORAI, program finanţat prin Granturile SEE 2009 – 2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Obiectivul general al proiectului constă în crearea unui model integrat pentru dezvoltarea şi consolidarea de iniţiative locale în două regiuni de dezvoltare (Regiunea de Nord Est – judeţele Suceava şi Iași şi regiunea de Nord Vest – judeţele Maramureş şi Bistriţa Năsăud) ce vizează atât îmbunătăţirea unor metodologii şi instrumente de lucru cu persoane din grupuri vulnerabile, cât şi dezvoltarea unor competențe noi pentru specialiști în serviciile sociale, autorităţi locale şi regionale şi actori din societatea civilă care să contribuie la reducerea disparităţilor sociale din Spaţiul Economic European (SEE). Implementarea proiectului se face împreună cu următoarele organizaţii în calitate de parteneri naţionali: Primăria municipiului Fălticeni, Fundația „Solidaritate și Speranță” Iași şi Asociația Centru de Cercetare şi Formare Profesională a Universităţii de Nord din Baia Mare.
Pentru întrebări și alte informații poate fi contactat managerul proiectului, conf.univ.dr. Georgel Neamțu, prin e-mail pe adresa: proiect_coerent@yahoo.com sau la telefon: 0745097977.